Praktijk Intuitie
Aurahealing, Bach Bloesem, Chakrahealing, Edelsteentherapie, Innerlijk Kindtherapie,
Kruidenleer, Reiki en Seichem, Spirituele ontwikkeling, Workshops/Cursussen
 
Aura
 Active Image

In het verre verleden leefden onze voorouders heel dicht bij de natuur. Waarschijnlijk is het dan ook dat in die tijd het zien van aura's van planten, dieren en mensen, als normaal beschouwd werd. In voorhistorische grotten in Australië zijn schilderingen aangetroffen van heldenfiguren met een stralenkrans rond het hoofd. In het oude Egypte zijn op grafschilderingen ook tekeningen van aura's aangetroffen. In Europa zijn de eerste verwijzingen naar aura's te vinden in de werken van middeleeuwse mystica.                                                                                                    

Het is een gegeven dat de mensen dat wat ze niet zien ook niet geloven. We willen graag bewijzen zien of voelen. Op zich niet verkeerd natuurlijk, vandaar dat er onderzoek naar gedaan is dat heeft geleid tot de Kirlianfotografie.

De eerste beelden van de aura werden in 1911 gemaakt door William Kilner. Door verschillende rasters en verfstoffen te gebruiken heeft hij beelden van aura's vastgelegd op het Kilnerscherm. Hij ontdekte dat het energieveld van personen verschilden en beïnvloed werd door de gezondheid van de persoon. Tegenwoordig kennen we natuurlijk de Kirlianfotografie. Hierbij kan men elektronisch, met behulp van hoge frequenties, het fraaie patroon van vonken en lichtflitsen dat levenden wezens uitstralen, vastleggen op film

                                                                                                                               

Active Image

Aura's zijn energievelden, bestaande uit verschillende kleuren en lagen. Wie helderziend is, ziet ze spontaan, maar met wat oefening kan iedereen zich erop afstemmen. De menselijke aura valt te omschrijven als het brio-energetische veld dat het lichaam omringt. Het heeft een ovaalvormige gestalte en is als het ware drie ovalen in elkaar geschoven. Het bovenste gedeelte behoort bij de hersenen en het centrale zenuwstelsel, het middelste is het gebied van het lichaam en het onderste behoort bij onze beweeglijkheid. Er is een coördinatie tussen deze drie, maar tot op zekere hoogte kan elk van de drie ook afzonderlijk werken, door dat elk over zijn eigen ingebouwde vermogens beschikt. De linker helft van de aura heeft een verbinding met het vrouwelijke negatieve, en de rechter helft met de positieve mannelijke helft, dat wat de wereld ingaat. Ze geeft niet alleen het wezen van de betrokkene weer, maar bovendien zijn huidige emotionele gesteldheid, zijn wensen, angsten en gedachten. De aura vormt een radar voor potentiële problemen en draagt toekomstige mogelijkheden in zich die nog niet op het stoffelijke vlak zijn verwezenlijkt.

 Active Image

Daarom is aura lezen uitstekend geschikt om inzicht te krijgen in de geest. Het proces van aura's zien kun je vergelijken met de eerste keer dat je een nieuwe omgeving bezoekt. Eerst zie je een mengeling van beelden, klanken, geuren en smaken. Je krijgt bijna onmiddellijk een algemene indruk van het wezenlijke karakter van de nieuwe omgeving. Wanneer je er later weer komt, dan leer je specifieke kenmerken te herkennen. Zo gaat dat ook met aura's. De eerste indruk brengt het wezen van de betreffende persoon over en is dus van enorm belang. Geleidelijk krijg je een gedetailleerd inzicht, als je je richt op specifieke niveaus. 

Kinderen zijn heel goed in het waarnemen en ervaren van de aura. Let maar eens op hun tekeningen. Ze brengen vaak schaduwen aan in ongebruikelijke kleuren rond de menselijke figuren die ze tekenen. Wanneer er vragen gesteld worden aan het kind waarom de lucht rondom de persoon paars is, kunnen ze dit meestal niet uitleggen. Het is gewoon hun weergave van hetgeen ze zien. Het effect van dit soort vragen is meestal dat het kind zich gaat afsluiten voor zijn waarnemingen en bewustzijn en dat is jammer.

De aura's van kleine kinderen zijn meestal heel helder en zuiver. Ze hebben een soort gloed om zich heen. Het is natuurlijk wat anders als een kind op zeer jeugdige leeftijd al gekwetst wordt.

Wanneer je jezelf wilt gaan oefenen in het aura's zien, kun je het beste in de natuur beginnen. Dieren zijn zich niet bewust van zichzelf en houden hun aura niet verborgen, daarbij zijn bewegende aura's het gemakkelijkst te registreren. Bijvoorbeeld vogels vormen een goed oefenobject. Tijdens hun vlucht stemmen ze zich op elkaar af, waardoor hun energie zich samenvoegt. Daardoor kun je rond een zwerm vogels een collectieve aura zien. Doe je ogen halfdicht en laat de omgeving, de geluiden en geuren op je inwerken. Je moet niet naar de vogels kijken maar naar de patronen van hun vlucht. Daarna onspan je je blik door langs de wervelende massa heen te kijken zodat de vogels zich aan de rand van je blikveld bevinden.

    Active Image         Active Image          Active Image            Active Image              

Hetzelfde kun je doen in een pretpark. Je zoekt een kleurig object uit wat in beweging is. Bijvoorbeeld 's avonds wanneer ook de feestverlichting aan is. De vrolijkheid, het geroezemoes, de geuren en vooral het bewegen van de opgewonden mensen zorgt voor prachtige banen van kleur.

Ieder aura varieert van grootte en dichtheid, onder verschillende omstandigheden en van persoon tot persoon. Daarbij is de aura het gemakkelijkst te zien rond het hoofd. Wil je gaan oefenen in het zien van aura's bij personen, kun je het beste gaan oefenen met je handen. Hou je hand tegen een donkere achtergrond. Laat je vingers en handpalmen elkaar bijna raken. Beweeg ze vervolgens snel van elkaar af. Je ziet dan banen van een grijzig licht van je ene hand naar de andere. Daarna kun je steeds een stapje verder gaan. Het is een kwestie van oefenen en het begint met visualiseren.

Verder kun je het auraveld ook voelen. Ga achter een persoon staan en benader die persoon heel langzaam stap voor stap, totdat je voelt dat je het auraveld binnengaat. De persoon kan ook aangeven wanneer zij/hij dat voelt. De grenzen van de aura zijn bij ieder mens verschillend.

De aura wordt heel erg beïnvloed door emotionele en geestelijk toestanden. Aanhoudende stress, emotionele trauma's geestelijke stoornissen, getob, angst en negatieve emoties verzwakken het auraveld. De verzwakte aura leidt tot het wegstromen van energie. Blijf dat lang aanhouden, dan kunnen er lichamelijke problemen optreden.

Als je voelt dat het nodig is om de kleuren aan te vullen, zijn er diverse manieren om dat te doen. Een van de mogelijkheden is d.m.v. kleurenademhaling de kleuren aan te vullen en in evenwichtig te brengen. Dit kan ook door te mediteren met Edelstenen, maar ook door bepaalde muziek die heel zuiverend werkt. Verder is er de mogelijkheid van etherische oliën of wierook. Verder is het ook belangrijk om u te leren afsluiten, zodat de energie niet weggezogen kan worden.

 

Wilt u meer weten of een afspraak maken voor een behandeling, stuur dan een mailtje naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Active Image

 
< Vorige   Volgende >
 
© 2018 Intuitie.com Helen Binkhorst