Praktijk Intuitie
Aurahealing, Bach Bloesem, Chakrahealing, Edelsteentherapie, Innerlijk Kindtherapie,
Kruidenleer, Reiki en Seichem, Spirituele ontwikkeling, Workshops/Cursussen
 
Reiki | SeichemSample Image Reiki is een Japans woord dat 'Universele (rei) Levensenergie (ki)' of Kracht van de Zon betekent. Met het woord wordt zowel de energie aangeduid als de manier waarop je die kunt gebruiken:

'de Usui Methode van Natuurlijk Genezen'

Van nature is iedereen in staat aan iemand die ziek is of zich emotioneel niet goed voelt, energie te geven via de handen. Wij hebben zelfs de natuurlijke neiging onze handen op precies die plaatsen te leggen, waar de genezende energie het meeste nodig is! Helaas zijn bij de meeste volwassen de energiekanalen door een opeenstapeling van stressverwekkende ervaringen min of meer 'dichtgeslibt', zodat zij in onvoldoende mate genezende energie kunnen doorgeven.

Tijdens een Reiki-cursus worden door een Reiki Master in vier afstemmingen die blokkades in de energiebanen verwijderd, die verhinderen dat de energie vrij doorstroomt en doorgegeven kan worden. De verbinding met de genezende energie wordt hersteld, zodat deze krachtig kan doorstromen. Al tijdens de cursus merkt men het verschil met voorheen: handen tintelen of worden warm, of men voelt op een andere manier dat de energie stroomt.

 


TRADITIONELE REIKI
Genezen door energieoverbrenging is in feite zo oud als de mensheid. Het systeem van Reiki werd rond de eeuwwisseling door de Japanse theologieprofessor Dr. Mikao Usui herontdekt en nieuw leven ingeblazen. Het was de inmiddels overleden Amerikaans-Japanse Hawayo Takata, die haar opleiding genoot in de Reiki-kliniek in Tokio, die Reiki introduceerde in de Verenigde Staten. In 1984 kwam Reiki naar Nederland. De kleindochter van Mrs. Takata, Grandmaster Phyllis Furumoto is voor ons de levende schakel met de Reiki traditie.

REIKI IS NATUURLIJKE ENERGIE
Reiki is een heel eenvoudige, natuurlijke manier om energie door te geven. Open willen staan voor uw levensenergie, nieuwsgierig zijn naar de taal van uw eigen lichaam is voldoende om uzelf het geschenk van Reiki te geven. Reiki geven is even aangenaam als Reiki ontvangen. De warme liefdevolle kosmische energie stroomt evenzeer door de gever als door de ontvanger en beide delen in de warmte en ontspanning. Met Reiki kunnen ook op een gemakkelijke wijze baby's en kinderen geholpen worden die ziek zijn, ook al weet u (nog) niet wat ze mankeren. Het maakt ze rustiger en meer ontspannen.

REIKI HELPT OM HEEL TE WORDEN
Een Reiki-behandeling werkt lichamelijk en geestelijk ontgiftend en bevrijdend. Reiki neemt pijn weg en ondersteunt op krachtige maar natuurlijke wijze het proces van genezing. Reiki kan worden toegepast bij (ernstige) chronische ziekten maar evengoed bij griep, ontstekingen en als "eerste hulp" bij verwondingen en breuken. En natuurlijk is Reiki ook zeker bedoeld om gewoon heerlijk ontspannen van te genieten. Reiki werkt op alle niveaus van ons leven in: de liefdevolle, koesterende kosmische energie geneest ook onze emotionele pijn en helpt ons onverwerkte ervaringen alsnog te verwerken, zodat de oorzaken van onze lichamelijke problemen kunnen verdwijnen. Zij ondersteunt ons, onze levensproblemen bewust zelf op te lossen, gebruik te maken van ons aangeboren inzicht, onze eigen kracht.
Genezen door Reiki betekent meer dan het kwijt raken van storende lichamelijke kwalen: het betekent een warm liefdevol contact opbouwen met uw lichaam, luisteren naar de taal ervan en het ondersteunen in plaats van met schadelijke middelen uw ziektesymptomen te onderdrukken.

Zelfs in gevallen waar geen fysiek herstel mogelijk lijkt kan Reiki helpen in het proces van inzicht en acceptatie.

Reiki is niet alleen interessant voor mensen die ziek zijn. Integendeel, ook gezonde mensen ervaren na een Reiki behandeling een diepe ontspanning en nieuwe energie.

 Reiki ontspant en brengt in balans!
 


De behandeling
Een volledige behandeling duurt ca. een half uur. Maar in totaal moet men rekening houden met één uur. Het binnenkomen, het op je gemak stellen en na de behandeling even tot rust komen en wat drinken, is heel belangrijk.

Tijdens de behandeling ligt men ontspannen en gekleed op een behandeltafel. Er hoeft niet gepraat te worden. De Reiki-gever legt de handen in 4 tot 6 speciale posities op het hoofd en de schouders. Dit levert bij de meeste mensen al direct ontspanning op. Daarna worden de handen op diverse plaatsen op of boven het lichaam gehouden. Altijd met respect voor de ontvanger, dus borsten of geslachtsdelen worden niet aangeraakt. De behandeling wordt beëindigd met de speciale voetenposities. Daarna het gladstrijken van de aura.

De ervaringen van ontvangen zijn heel divers: warmte, koude, prikkelingen in handen en voeten, pijn is verminderd of weg, ontspanning enz. Soms 'ziet' men tijdens de behandeling kleuren of beelden.

Sample Image 

Resultaat van de behandeling:

ontspanning
contact met uw lichaam
bevordert het energie evenwicht
versterkt de levenskracht
vermindert stress
bevordert het loslaten van belastende emoties
BALANS!


Kosten € 20.00 per behandeling en alleen op afspraak.
 

Voor Seichem klik hier

 
< Vorige   Volgende >
 
© 2018 Intuitie.com Helen Binkhorst