Praktijk Intuitie
Aurahealing, Bach Bloesem, Chakrahealing, Edelsteentherapie, Innerlijk Kindtherapie,
Kruidenleer, Reiki en Seichem, Spirituele ontwikkeling, Workshops/Cursussen
 
Aartsengelen en engelen

 Active Image Active Image Active ImageActive Image Active Image Active Image  

Aartsengelen staan bovenaan in de engelenhiërarchie. Hun naam geeft dat al aan: het Griekse woord "archein" betekent de"de eerste zijn"; aan de top staan. Zij zijn bijzonder invloedrijk en zeer krachtig. De namen van de meest bekende aartsengelen zijn: Michaël, Gabriël, Uriël en Raphaël. Aartsengelen kunnen worden aangeroepen om zegeningen en bescherming in het dagelijks leven te brengen. Zij kunnen ons dan helpen om meer helderheid te krijgen over de zin van ons leven en het oplossen van onze problemen.

Aartsengelen hebben geen stoffelijk lichaam. Zij zijn als een gedachte, als het licht maar niet materieel. Zij verschijnen in een vorm die wij kunnen begrijpen. Voor iedere persoon is dat anders, dat kan in de vorm van licht, of als menselijke gedaante met of zonder vleugels, maar ook als een warm gevoel een tinteling.

 

Active Image

De Aartsengelen helpen de mensen om de verschillende aspecten van het goddelijke in zichzelf te herkennen en te ontplooien. Engelen zijn de helpers van de Aartsengelen. Zij staan dichter bij de aarde en daardoor komen hun vibraties meer overeen met onze aarde vibraties. Zij brengen ons vreugde, vrolijkheid, harmonie, vrede en liefde. Er zijn heel veel engelen en die hebben allemaal hun eigen taken, zo is er de engel van genezing, de engel van vreugde, de engel van wijsheid en ga zo maar door. Ook al staan de engelen niet op gelijke hoogte met de aartsengelen, zij zijn krachtige wezens. En het staat ons vrij om daar gebruik van te maken. Zij zijn geschapen om contact te maken met de mensheid. Zij zullen je altijd en overal helpen. Je hoeft er alleen maar om te vragen. Maar vergeet nooit om de engelen te bedanken. Zij hebben je hun onvoorwaardelijke liefde geschonken, dus is het logisch dat je hun dus liefde teruggeeft.

 

Active Image

Er zijn een aantal 'toevalligheden' om er achter te komen of er een engel bij je is:

  • Een wit veertje of het ruiken van een bloemengeur als teken dat er een engel bij je is geweest.
  • Een helder licht of kleur in je hoofd. Wanneer je hulp hebt gevraagd en je ziet in gedachten een lichtflits of een vallende ster.
  • Een gevoel van liefhebbende warmte, vooral rond je hart. Het kan een golf van liefde zijn die helemaal door je heen gaat voordat hij wegebt.
  • Een tinteling in de lucht om je heen
 
< Vorige   Volgende >
 
© 2017 Intuitie.com Helen Binkhorst