Praktijk Intuitie
Aurahealing, Bach Bloesem, Chakrahealing, Edelsteentherapie, Innerlijk Kindtherapie,
Kruidenleer, Reiki en Seichem, Spirituele ontwikkeling, Workshops/Cursussen
 
De cirkel
Sample Image

 

De cirkel is in feite de tempel van iedere heks. Hierin worden de rituelen uitgevoerd. Een cirkel wordt ook ter bescherming getrokken, bijvoorbeeld als je naar bed gaat of als je ergens bent waar je niet gestoord wilt worden. Je kunt de cirkel overal trekken, thuis en in de natuur. Tijdens je ritueel bouw je energie op. Dankzij de cirkel verdwijnt die energie niet zomaar, maar circuleert tussen de wereld boven en beneden. Het gaat er uiteindelijk om dat je de energie op de juiste manier hanteert en naar het doel stuurt waarvoor je die bestemd hebt. Voordat je de cirkel trekt is het belangrijk dat je geheel ontspannen bent!

 

Sample Image 

De cirkel trekken
Begin met het schoonvegen van de ruimte (met de bezem). Zet op iedere richting (noord, zuid, west en oost) een kaars neer, de zo genaamde hoekkaarsen. Voor iedere windrichting/element kun je de bijpassende kleur gebruiken, maar crèmekleurig is altijd goed. Steek de kaarsen op het altaar aan; deze staan symbool voor de god en godin. Neem een kaars als aansteekkaars, waarmee je het vuur van de Godin of God doorgeeft. Steek daar vervolgens de altaarkaars en de wierook mee aan. Loop met de aansteekkaars deosil (met de klok mee) de Cirkel rond, terwijl je de hoekkaarsen ermee aansteekt. Zet hem daarna weg, ergens naast het altaar.

Concentreer je. Haal een paar keer diep adem en voel hoe de energie door je lichaam stroomt. Je begint op het noorden of op het oosten. Richt de punt van je werktuig, bijvoorbeeld je athame of staf ( je kunt het ook met je wijsvinger doen) en visualiseer de energie die eruit stroomt. Vervolgens loop je langzaam deosil rond terwijl je met je werktuig de Cirkel als het ware met je meetrekt. Eindig weer bij het punt waarop je bent begonnen. Je kunt op deze manier een koepel met elektrificerend blauw licht of een zacht wit licht visualiseren. Als je dit gedaan hebt zeg je:

 

Eenmaal rond, is de Cirkel getrokken. Geen kwaad zal hier binnentreden.

Doordat je je helemaal openstelt is het belangrijk dat je bescherming vraagt. Daarom roep je de wachters van de kwartieren aan.

 

Gegroet wachters van het Oosten. Elementen van Lucht.
Ik (eigen naam) vraag uw aanwezigheid om over deze Cirkel te waken.
Gegroet wachters van het Zuiden. Elementen van Vuur.
Ik (eigen naam) vraag uw aanwezigheid om over deze Cirkel te waken.
Gegroet wachters van het Westen. Elementen van Water.
Ik (eigen naam) vraag uw aanwezigheid om over deze Cirkel te waken.
Gegroet wachters van het Noorden. Elementen van Aarde.
Ik (eigen naam) vraag uw aanwezigheid om over deze Cirkel te waken.

 

Als je de cirkel weer wilt sluiten doe je dat op dezelfde manier als dat je hem geopend hebt alleen ga je Widdershins (tegen de klok in)

 

Je bent nu klaar om je ritueel of magisch werk te gaan doen. Het wegsturen van de wachters doe je zo: Je begint bij het kwartier waar je bent geëindigd en zegt bijvoorbeeld

 

Gezegende krachten van het Noorden, Westen, Zuiden en Oosten
u bent nu vrij om deze Cirkel te verlaten.
Ik dank u voor uw aanwezigheid, ga in vrede.

 

Ga nogmaals Widdershins (tegen de klok in) de Cirkel rond met je tool terwijl je je voorstelt dat je alle energie weer terug laat stromen in je lichaam. Als je het punt weer hebt bereikt waar je bent begonnen zeg je:

 

Ik verklaar deze Cirkel geopend, maar niet verbroken.
Dat is mijn wil, zo zal het zijn.

 

Blijf nog even stil staan en laat de energie nu in de aarde stromen. Na een ritueel is het belangrijk om jezelf te aarden. Dat doe je door iets te eten of te drinken.

 

 
< Vorige   Volgende >
 
© 2017 Intuitie.com Helen Binkhorst