Praktijk Intuitie
Aurahealing, Bach Bloesem, Chakrahealing, Edelsteentherapie, Innerlijk Kindtherapie,
Kruidenleer, Reiki en Seichem, Spirituele ontwikkeling, Workshops/Cursussen
 
Magie met kaarsen
Sample Image

Magie met kaarsen bestaat al heel lang, al vanaf +/- 1200 v. Chr. Men maakte toen wassen beeltenissen van mensen en dingen, om hiermee bijv. veldslagen te winnen. Door het branden van verschillende bewerkte en gekleurde kaarsen, kan een goed magisch resultaat behaald worden. Het belangrijkst is de kleur. Kaarsenmagie kan overal beoefend worden, het hoeft dus niet in de cirkel gedaan te worden.

Voor magie met kaarsen is het belangrijk dat de kaarsen die je gebruikt door en door gekleurd zijn. Alleen de gouden en zilveren kaarsen zijn niet door en door gekleurd, maar dat is omdat dit technisch niet mogelijk is. Elke kleur heeft een specifieke energie. Deze energie wordt gebruikt om je ritueel te versterken. Iedere kleur heeft zijn eigen betekenis, zie het schema onderaan de pagina.

Er zijn vele manieren om een ritueel met kaarsen uit te voeren. Je hoeft geen heks te zijn om kaarsenmagie te gebruiken. Veel mensen doen dit soort rituelen eigenlijk al zonder dat ze het weten. Een van de meest simpele manieren om een kaarsenritueel te doen, is als volgt;

Kies een kaars, in de juiste kleur (zie schema hieronder). Daarna smeer je hem eventueel in met bijpassende olie, zorg dat de lont niet nat wordt. Daarna kerf je het doel wat je wilt bereiken in runenschrift of anders in gewoon schrift erin. Je kunt ook het doel op een papiertje schrijven - het liefst in de kleur van de kaars of anders met kleurpotlood schrijven. Dan vouw je papiertje op en leg je onder de kaarsenstandaard. Zorg dat de kaars in een stevige standaard staat. Steek nu een klein kaarsje aan met lucifers of een aansteker. Daarmee steek je je rituele kaars aan. Ga voor de kaars zitten en kom even tot rust. Haal een paar keer goed adem (blaas niet de kaars uit) en staar dan in de vlam. Je concentreer je nu enkel op je doel. Visualiseer het doel in de kaarsvlam.

Nadat je dit een tijdje gedaan hebt, laat je de kaars verder opbranden. Het is niet nodig om erbij te blijven zitten. Soms duurt het lang voor een kaars opgebrand is. Maar ga wel van tijd tot tijd er even bij zitten en concentreer je weer op je doel. Wanneer de kaars opgebrand is of bijna bij de standaard is, dan doof je hem met een dover of met natte vingers, maar denk erom; niet blazen!

Het stompje bewaar je daarna op een plek die te maken heeft met het doel waarmee je bezig bent geweest. Bijvoorbeeld genezing van je hond, dan leg je hem bij de hondenmand. Is het een ritueel geweest voor de liefde, dan doe je hem in een mooi doosje of leg hem bij de foto.

 

Sample Image

 

Blauw
Intuïtie - rust - vrede - rechtvaardigheid - hoop - trouw - inspiratie

Bruin
Begrip - rijpheid - aanvaarding

Geel
Communicatie - zelfvertrouwen - intellect - leven - vrolijkheid

Groen
Groei - stabiliteit - rust - geluk - rijkdom

Oranje
Evenwicht - concentratie - persoonlijke kracht

Rood
Moed - creativiteit - liefde - kracht - warmte - stimulans

Roze
Romantiek - vriendschap - verzoening - zachtzinnigheid

Violet
Wilskracht - innerlijke harmonie - rustgevend - spiritualiteit

Wit
Zuiverend - vrede - waarheid - spirituele kracht

Zwart
Afsluiting voor een nieuw begin - schuldgevoelens verdrijven

Goud
Staat symbool voor de God

Zilver
Staat symbool voor de godin

 

Sample Image

 

Astrologische betekenis

Steenbok - blauw/violet
Waterman - violet
Vissen - rood/violet
Ram - rood
Stier - rood/oranje
Tweeling - oranje
Kreeft - geel/oranje
Leeuw - geel
Maagd - geel/groen
Weegschaal - groen
Schorpioen - blauw/groen
Boogschutter - blauw


Dagkleuren

Maandag - wit
Dinsdag - rood
Woensdag - paars
Donderdag - blauw
Vrijdag - groen
Zaterdag - zwart
Zondag - geel

 

 
< Vorige   Volgende >
 
© 2017 Intuitie.com Helen Binkhorst