Praktijk Intuitie
Aurahealing, Bach Bloesem, Chakrahealing, Edelsteentherapie, Innerlijk Kindtherapie,
Kruidenleer, Reiki en Seichem, Spirituele ontwikkeling, Workshops/Cursussen
 
Kristalengelen


Het land van de Kristalengelen
In een land hier héél héél ver vandaan maar in je dromen zo dichtbij, wonen Kristalengelen. Net zoals mensen beschermengelen hebben, hebben de kristallen dat ook. Kristalengelen zijn dus beschermengelen van de Kristallen.

Kristalengelen zijn heel vrolijk en delen veel vreugde en plezier met elkaar. Kortom ze hebben een heerlijk leven en zijn intens tevreden. Dat komt omdat niemand leugens vertelt en ze hebben geen geheimen voor elkaar. Want Kristalengelen hebben bepaalde trillingen en kunnen deze van elkaar voelen, nou dan kun je natuurlijk moeilijk iets geheim houden. Ze leven in een prachtige heldere grot met nou ja …. het lijken wel glazen muren. Zij kunnen dus altijd naar elkaar kijken, heel gezellig en je bent dan ook nooit eenzaam.

Nou moet je niet denken dat die Kristalengelen er allemaal hetzelfde uit zie hoor, nee er zijn Kristalengelen in allerlei kleuren. De grootste Kristalengel zeg maar de "Kristalkoningin" heeft al die kristalengelen gemaakt. Zij heeft erg goed over de eigenschapen nagedacht en zo aan iedere kleur zijn eigen betekenis en trilling gegeven. Haar inspiratiebron was een mooie regenboog op een zonnige dag na veel regen. Logisch natuurlijk want zo'n regenboog is ook erg mooi. En door die kleuren te mengen krijg je weer andere kleuren.

 

Hieronder volgt een opsomming van de kleuren en de eigenschappen die ze gekregen hebben.

 Sample ImageGroen - Is het teken van leven en van hoop. Deze kleur is gekozen voor het gras, bomen en bladeren. Nou en zonder gras, bomen en bladeren zou het er buiten heel anders uitzien, denk je niet? 
 Sample ImageGeel - Is het teken van vrolijkheid en warmte. Deze kleur is gekozen voor de zon, de maan en de sterren. De zon zorgt ervoor dat alles gaat groeien en bloeien en dat je plezier krijgt in alles. De maan zorgt dat de nachtdieren ook nog wat zien en plezier kunnen maken. En wie kijkt er niet graag naar de sterren aan de hemel, die mooie lichtjes??
 Sample ImageOranje - Is het teken van gezondheid en kracht. Het is de kleur van de sinaasappels, de mango's en de worteltjes. Dat is allemaal heel gezond, dus zorgt voor je gezondheid. En als je gezond bent heb je vanzelf ook veel kracht. En ook is het de kleur van de zonsondergang en natuurlijk de zonsopgang. Heb je dat wel eens gezien?
 Sample ImageRood - Is het teken van vuur en aarde. Het is natuurlijk ook de kleur van gevaar, denk maar aan het rode stoplicht. Maar het is ook gekozen voor de kleur van je bloed en dat heb je natuurlijk wel hard nodig om te leven. En leven doen we hier op de aarde en daar kunnen we dus ook niet zonder. Het is ook de kleur van klaprozen en rode rozen.
 Sample ImageIndigo - Is het teken van gedachte en stilte. Het is de kleur van schemering en van heel diep water. Het is een kleur waar je heel goed bij kan nadenken. Het is goed om af en toe eens na te denken over van alles en nog wat. Niet te veel natuurlijk. Maar denk eens na over alle kleuren die er zijn en hoe belangrijk ze voor jou zelf zijn.
 Sample ImagePurper - Is het teken van waardigheid en wijsheid. Het is de kleur van koningschap en macht. (De Kristalkoningin had ook wel eens paarse mantel aan). En je wordt alleen maar Koningin als je veel wijsheid hebt.
 Sample ImageWit - Is het teken van reinheid - schoonheid. Het is de kleur van een bliksemflits die alles helder verlicht, maar ook van het stralende licht om een engel.

De kleuren zijn dus ieder voor een ander doel. Allemaal verschillend en heel uniek op zijn eigen manier. Natuurlijk houden wij van alle kleuren, want ze zijn allemaal even belangrijk voor ons. En soms om ons eraan te herinneren hoe mooi en belangrijk die kleuren zijn, komt er na een heerlijke regenbui die alles schoongespoeld heeft een grote kleurenboog aan die hemel te staan. Die kleurenboog heet de 'regenboog', maar dat wisten jullie natuurlijk al. Wanneer de zon dan door de wolken komt en er achter die regenboog wat licht schijnt, dan worden we weer heel blij van binnen, een voelbare trilling in je hart. De regenboog is een teken van licht, kracht en samenwerking. Je voelt je blij en zou wel willen zingen als je dat ziet en als dat zo is, dan moet je dat gewoon doen.

Soms word je wel eens aangetrokken tot één bepaalde kleur. Dan heb je die misschien wat harder nodig op dat moment. Lees eens de verhalen van de kristalengelen en kijk of je misschien een kleur van herkenning tegenkomt die je zou kunnen helpen om die kleur weer een beetje bij te vullen in je lijfje.

Witte Kristalengel klik hier
Paarse Kistalengel klik hier
Blauwe Kristalengel klik hier
Groene Kristalengel klik hier
Roze Kristalengel klik hier
Oranje Kristalengel klik hier
Gele Kristalengel klik hier
Rode Kristalengel klik hier

Alle verhalen zijn auteursrechterlijk vastgelegd | Helen©Binkhorst©2005
Wanneer u een van deze verhalen tegenkomt op een andere website, mag u mij een berichtje sturen.

 

 
< Vorige   Volgende >
 
© 2018 Intuitie.com Helen Binkhorst