Praktijk Intuitie
Aurahealing, Bach Bloesem, Chakrahealing, Edelsteentherapie, Innerlijk Kindtherapie,
Kruidenleer, Reiki en Seichem, Spirituele ontwikkeling, Workshops/Cursussen
 
De witte Kristalengel

Active Image

Kennen jullie het Kristalengeltje dat Bergkristal heet??

Er was eens….. ( ja want zo beginnen alle sprookjes) ….. een ventje, we noemen hem maar even Bert, dat helemaal niet meer tegen drukte kon. Bert had zich helemaal afgesloten van iedereen en weg van alles. Het was hem allemaal te veel geworden. Bert was zo ontzettend moe en daardoor vaak heel somber. Ja daar word je natuurlijk ook heel verdrietig van.

Bert had een huisje gezocht ver weg van de bewoonde wereld. Hij hoopte op die manier een beetje rust te krijgen. Ja, rustig was het wel maar niet erg gezellig natuurlijk zo alleen. Hij woonde vlakbij een grote berg en wandelde daar heel veel. Er waren hele hoge bergen waar de lucht heel helder was. Dus hij klom wel eens hoog op een berg om daar lekker van het uitzicht te genieten en na te denken. Eigenlijk voelde hij zich daar heel prettig. Bert nam wat te eten en te drinken dat hij meegenomen had in zijn rugzak en genoot terwijl van het uitzicht.

Active Image  Hij keek naar het dal en dacht ik wil daar eigenlijk ook weer wonen, maar ik voel me alleen maar lekker als ik hierboven ben in de heldere lucht. Hij haalde nog eens diep adem en ging er eens over nadenken hoe hij dat zou kunnen doen. Dus wel tussen de mensen wonen en toch de helderheid van de bergen houden. Nou daar kwam hij niet zo een twee drie achter hoe hij dat moest aanpakken.

Op de terugweg zag hij halverwege de berg een grot en klom daar naar binnen. Daar zag hij hele heldere kristallen. Hij liet een touw naar beneden zakken en klom naar het binnenste van de berg. Overal waar hij keek zag hij hele mooie doorschijnende kristallen en er fladderde allemaal hele fijne heldere Kristalengeltjes in de grot. Zachtjes bliezen zij de heldere kristallucht naar Bert. En hij voelde zich helemaal opladen met de heldere Kristallucht.

Active Image   Active Image   Active Image

Hij bleef er even zitten genieten. De Kristalengelen bleven bij hem en toen hij weer naar huis moest gaven ze hem een klein stukje Bergkristal mee dat los lag. Dat heeft hij meegenomen toen hij weer naar boven klom. Al fluitende daalde hij weer de berg af. Hij voelde dat hij de wereld weer aankon. Bert ging dat stukje Bergkristal voortaan bij zich dragen. Hij voelde zich weer fit alsof zijn accu weer opgeladen was. Bert had weer zin in het leven en hij ging weer verhuizen. Hij zocht een huisje lekker tussen de mensen in. En voelde hij zich nog wel eens zo somber dan ging hij in gedachten nog eens terug naar de grot. En dan dacht hij aan de Kristalengelen en voelde hen weer die heldere Kristallucht blazen. Zo kon hij zich steeds weer opladen.

 

Sample Image 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Herken jij jezelf een beetje in dit verhaal, vraag dan ook eens aan je mama en papa of dat een Bergkristal of een andere witte steen iets voor jou zou kunnen zijn. Zij kunnen dan altijd contact opnemen met de schrijfster van deze verhaaltjes en samen kunnen we dan kijken of dat een hele goede steen voor je is.

Lees ook de andere verhaaltjes van de Kristalengelen!

 
< Vorige   Volgende >
 
© 2017 Intuitie.com Helen Binkhorst