Praktijk Intuitie
Aurahealing, Bach Bloesem, Chakrahealing, Edelsteentherapie, Innerlijk Kindtherapie,
Kruidenleer, Reiki en Seichem, Spirituele ontwikkeling, Workshops/Cursussen
 
Het Innerlijk Kind
Artikel index
Het Innerlijk Kind
Pagina 2

 Sample Image

Wij zijn er ons niet altijd van bewust, maar ieder van ons heeft een Innerlijk Kind in zich. En in je hart leeft nog altijd het kind dat we ooit waren, compleet met alle gevoelens van een kind. Gevoelens als speels en ondeugend zijn, creativiteit, spontaniteit, intimiteit en levensvreugde. Die gevoelens die het leven leuk maken. Wanneer je terugdenkt aan je kindertijd, de leuke en de minder leuke dingen, dan voel je je als vanzelf weer net als toen. Iedere leeftijd kun je je herinneren, bewust of onbewust. Dit deel in jezelf is je Innerlijk Kind. Wanneer we met onze gevoelens verbonden zijn, weten we ook waar ons Innerlijk Kind zich bevindt. Voel je liefde voor jezelf dan ben je in contact met je hart en voel je ook je Innerlijk Kind daar.

 

Wanneer het Innerlijk Kind niet gelukkig is dan kunnen we onszelf ook niet helemaal gelukkig en vrij voelen. Het Innerlijk Kind kan gekwetst zijn en dit kan op verschillende manieren zijn ontstaan. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat je te vroeg volwassen moest zijn, maar het kan ook zijn dat je je niet gewenst voelde. In ieder geval in je vroege jeugd hebben we ons al heel vroeg moeten aanpassen, onze behoeften moeten vervormen en onze ware gevoelens moeten verbergen. Hierdoor is je Innerlijk Kind gekwetst en kunnen er overtuigingen ontstaan zoals: "ik ben niet goed genoeg" of "het is allemaal mijn schuld".

 

Zo kan het zijn dat je in je volwassen leven nog gebukt gaat onder de problemen die toen zijn ontstaan, want wat je toen leerde is de fundering voor je verdere leven. En ja het is zoals met de huizen, als de fundering niet goed is, zal de verdere structuur zwakke plekken vertonen. Je zult de neiging hebben de patronen uit je verleden opnieuw te creëren, waardoor je opnieuw de pijn voelt die je als kind gevoeld hebt.

 

Het onbewust nog steeds lijden onder onverwerkte ervaringen van onze geboorte en kindertijd, kan lijden tot depressies, conflicten, agressie, eenzaamheid en gebrek aan zelfacceptatie. En dat blijft zo totdat we ons ontdoen van deze onszelf inperkende kinderbeelden. Uiteraard kunnen we ons verleden niet veranderen. Maar wel kunnen we onszelf veranderen en onze verloren integriteit heroveren. We kunnen dat doen door middel van de in ons lichaam opgeslagen kennis van wat er vroeger is gebeurd eens opnieuw te bekijken en ons dichter bij ons bewustzijn te brengen. Je kunt nu als volwassene misschien begrijpen hoe ze ontstaan zijn en hoe je deze emoties nu ervaart en waarom je ze hebt vastgehouden.

 

Dat is niet makkelijk, maar nodig om onszelf te bevrijden van ons verleden. Het contact met je Innerlijk Kind te herstellen en op die manier alle "wonden" te helen en kan er een stuk rouwverwerking plaatsvinden. Door contact te maken met je Innerlijk Kind kun je je Innerlijk Kind alsnog gaan geven wat het te weinig gehad heeft. Je laat je Innerlijk Kind genieten, je gaat het koesteren en je geeft het alle aandacht. Door op die manier contact maken met je Innerlijk Kind versterk je je positieve eigenschappen van je Innerlijk Kind en dus van jezelf.

 

In de workshop of individuele therapie leer ik je om beter voor je eigen Innerlijk Kind te zorgen en de ouder voor hem/haar te zijn die het zich altijd gewenst heeft. Zo kom je nog meer thuis in jezelf, leer je onvoorwaardelijke liefde en trouw te voelen voor je Innerlijk Kind. De Innerlijk Kind workshop of individuele therapie is voor iedereen die zijn of haar leven zelf wil bepalen. Je komt er altijd sterker uit en je leert van de inzichten die je tijdens deze workshop/therapie krijgt.

 

Als hulpmiddel kunnen we de Innerlijk Kind remedies gebruiken. Dit zijn remedies die ontwikkeld zijn door Roy Martina. Na jaren van onderzoek heeft hij aangetoond dat deze plantaardige middelen uit het oerwoud een herstellende werking hebben op het immuunsysteem dat lijdt vanwege emotionele stress en oude trauma's. 
< Vorige   Volgende >
 
© 2018 Intuitie.com Helen Binkhorst