Praktijk Intuitie
Aurahealing, Bach Bloesem, Chakrahealing, Edelsteentherapie, Innerlijk Kindtherapie,
Kruidenleer, Reiki en Seichem, Spirituele ontwikkeling, Workshops/Cursussen
 
Nieuwsbrief PDF Afdrukken E-mail

 

Je kunt jezelf opgeven voor de digitale nieuwsbrief.
Ik zal je op de hoogte houden van nieuwtjes, extra informatie
rondom een thema of nieuwe data van workshops.
Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Op deze plaats zal regelmatig een ander spiritueel verhaal geplaatst worden. Heb je een mooi verhaal stuur me dat dan per mail, misschien wordt het dan hier geplaatst. Vermeldt wel altijd de bron

 

 

De engel Gabriël

Een grappig legende-sprookje uit Nicaragu

Op een dag, duizend jaar geleden, stuurde God de aartsengel Gabriël naar de aarde om na te gaan wie daar goede mensen waren en wie slechte.

Gabriël vermomde zich soms als een oude vrouw of als een oude man of als een jonge man.

 

Op een dag toen hij rondliep vermomd als een arme uitgeputte en stumperige oude man, bezocht hij het huis van een arme vrouw en zei tegen haar:

 

 

"Och, mevrouw, in Gods naam, geef me alstublieft een hapje te eten.

Ik heb twee dagen niets gehad."

 

 De vrouw antwoordde:"Ik heb alleen maar tortilla's en dit kleine beetje bruine bonen,

maar ik zal het met u delen als u wilt."

 

 

Zo deelde de arme weduwe haar eten met de oude man.

Toen hij klaar was stond de oude man op en zei: 

 

"God zegene u, mevrouw,

en vermenigvuldig honderdduizend keer het eerstvolgende dat u gaat doen."

 

Daarop vertrok hij. De oude vrouw bleef zitten nadenken:

 "Wat zal ik klaar maken voor het avondeten? Ik heb niets in huis."

 

Ze stond op, pakte een stenen pot waarin ze een paar centen verborgen had en begon te tellen, terwijl ze zei: 

"Kijken of er genoeg is om een handje maïs te kopen voor het avondeten."

 

Ze begon het geld te tellen. Je kunt je haar schrik voorstellen toen ze er drie dagen over deed om al het geld te tellen dat als een wonder uit de stenen pot te voorschijn kwam.

 

Een paar dagen daarna verscheen er een arme aftandse oude man op het landgoed van een rijke oude dame en zei:

"In Gods naam, help me mevrouw,

ik heb geen hap gegeten in twee dagen."

 

De vrouw wilde hem wegjagen zoals ze altijd gedaan had met alle armen. Maar ze herinnerde zich hoe haar buurvrouw geluk gehad had en daarop zei ze heel vriendelijk:

"Ga hier maar zitten, beste man, ik ga eten voor u halen."


Ze ging vlug naar de keuken, pakte een van haar knechten zijn eten af en bracht dat naar de oude man. Toen die klaar was zei hij tegen haar:

"God zegene u, mevrouw,

en vermenigvuldig honderdduizend keer het eerstvolgende dat u gaat doen."

 

Toen de oude man de deur uit was, zei de vrouw:

"Nu ga ik naar mijn kamer, al mijn geld te voorschijn halen en het tellen."

 

Maar eerst ging ze naar de w.c. om te plassen...

 

en daar zit ze nu nog

 

 

 

  bron: Internet 

 

 

 

 


 

 

Active Image

 

Zomaar een gedachte ......

 

 

Soms vraag ik me wel eens af, waarom komen en gaan bepaalde mensen in je leven? Het is natuurlijk niet Iets waar je zomaar aan denkt als je weer eens iemand leert kennen. Op het moment van handen schudden, namen noemen, denk je niet gelijk; “waarom leer ik je kennen”. Maar heb je meestal een hele gezonde nieuwsgierigheid naar de andere persoon. Soms heb je gelijk een klik, soms duurt het wat langer.

 

Maar als je er wat langer over nadenkt, weet je dat mensen in je leven komen om een bepaalde reden. Misschien is het zo, dat je onderbewuste de wens heeft uitgesproken om iemand tegen te komen die je zou kunnen begeleiden door een bepaalde periode heen. Als dat zo is, zul je merken dat daarna die persoon ook weer uit je leven verdwijnt of het contact verwaterd. Soms komt er iemand in je leven die je helpt om met bepaalde emoties om te gaan. En soms komen er ook mensen op je pad die je helpen op je spirituele zoektocht. Zodra je je pad gevonden hebt, verdwijnen die relaties weer, of blijven wat op de achtergrond. En dat is goed, je voelt je daar niet verkeerd bij. Het lijkt of de kosmos je deze mensen gestuurd heeft. In ieder geval zijn ze er om een reden, waarvan het nodig is dat ze er zijn.

 

Er zijn ook mensen die in je leven komen voor een seizoen, omdat het je beurt is om iets te leren, te groeien. Zij brengen je een lach, heerlijke vreugdevolle momenten. En soms komen ze omdat het tijd wordt voor jou is om dingen te delen en kunnen zij van jou leren. En toch zijn die personen er maar een seizoen, een paar maanden of soms zelfs maar weken, denk maar aan de vakantievrienden.

 

Van de relaties die je aan gaat voor het leven, leer je je levenslessen. De dingen waar je op kunt bouwen om zo een solide emotionele fundering te hebben voor de rest van je leven. Het is je noodzaak deze lessen te accepteren, want je hebt ze nodig in het aangaan van vriendschappen of liefdesrelaties. Je houdt van die personen en stopt wat je hebt geleerd in alle relaties en situaties van je leven. Dat doe je dan bij vrienden of vriendinnen, maar ook bij je familie. Je bent dankbaar dat ze een deel van je leven zijn waarmee je je geluk kunt delen, je verdriet, je kennis en je emoties.

 

En dan ineens doet of zegt een persoon, waarvan je dacht dat het een goede vriendin was of een familie lid, iets waardoor de relatie tot een eind komt. Soms gaan ze dood, of ze laten je in de steek. En soms, keren ze zich tegen je, waardoor ze je dwingen je tot een standpunt.

 

Wat we ons dan moeten realiseren, is dat aan onze behoefte is voldaan, het werk is gedaan, je les is geleerd en het wordt tijd om verder te gaan.

 

Maar we weten vast allemaal wel uit eigen ervaring dat het wel eens heel erg pijn kan doen. Op zo’n moment is het moeilijk om te denken dat je deze les nodig had.

 

Het enige wat je op de been houdt, is de gedachte dat er weer nieuwe mensen in je leven komen die het beste met je voor hebben. 

 

Dus ik laat me niet afschrikken en blijf mijn “lessen leren”. 

 

Ik wens u ook veel kracht en liefde om uw lessen te leren!

 

 

 

 

Groetjes Helen

 Sample Image

 

 

 

 

 

 

 

 
 
< Vorige   Volgende >
 
© 2018 Intuitie.com Helen Binkhorst