Praktijk Intuitie
Aurahealing, Bach Bloesem, Chakrahealing, Edelsteentherapie, Innerlijk Kindtherapie,
Kruidenleer, Reiki en Seichem, Spirituele ontwikkeling, Workshops/Cursussen
 
Energie massage

 Active Image

 ENERGIE MASSAGE

Een eeuwenoud ritueel als basis voor ontspannen, onthaasten en energie opdoen in deze moderne tijd  

Een korte printversie klik hier

HotStone massage is de laatste jaren in Amerika erg populair en is nu in Nederland aan zijn opmars bezig.  De geschiedenis vertelt dat de oude Indianenvolken al langer werken met deze methoden van massage om het lichaam in balans te brengen. Natuurlijk wil ik als Edelsteentherapeut graag mijn 'steentje' bijdragen en heb ik een combinatie ontwikkeld van HotStone massage in samenwerking met Edelstenen. De HotStone massage heeft een ontgiftende en afvoerende werking, terwijl de Bergkristallen zorgen voor een energiekick. Op die manier worden lichaam, geest en ziel in balans gebracht.

Toepassen van stenen in de massage

Een HotStone massage is een massage met warme stenen en is bedoeld als aangename en doeltreffende aanvulling op een bestaande behandeling. Het kan bijvoorbeeld gecombineerd worden met een Edelsteen Chakra legging of een Bergkristaldoorstroming. Door de combinatie van warmte en beweging is het mogelijk dieper in het spierweefsel te komen wat de massagebehandeling veel effectiever maakt, terwijl de andere behandeling erbij meer op uw innerlijke beleving werkt.
Als er op één plek warme stenen liggen en op een andere plek gemasseerd wordt, doen de stenen en je handen gelijktijdig hun werk. Zoals bij de Bergkristaldoorstroming, zorgen de Bergkristallen voor een goede doorstroming van het hele lichaam. Een HotStone massage draagt bij aan een positief zelfherstel van het lichaam, het voert afvalstoffen af en draagt bij aan het ontgiften van het lichaam. Na de behandeling voel je je veel energieker.
 

Bij mijn behandelingen worden de warme stenen alleen op de rug gelegd, op uw handen, voeten en tussen de tenen. Tijdens de behandeling ligt u op uw buik.

Active Image   Active Image   Active Image

Producten

De stenen die voor HotStone massage gebruikt worden, zijn over het algemeen lava- of basaltstenen. Dit is een hard en ijzerhoudend vulkanisch gesteente van hoge dichtheid. Ze houden daarom de warmte goed vast. De gebruikte stenen zijn afkomstig uit de zee rond Hawaï. Ze zijn gevormd vanuit de hete lava van vulkanen, waarna ze eeuwenlang in rivierbeddingen hebben gelegen en mooie, ronde en gladde vormen hebben gekregen. Ze zijn dus gevormd door de vier elementen aarde, wind, water en vuur in zeer energierijke gebieden.De Bergkristallen komen uit Madagaskar en zijn van een zuivere kwaliteit. De Chakrastenen komen uit verschillende landen, maar de meeste uit Zuid-Amerika.

Bergkristal heeft een sterke helende kracht op velerlei gebied. Hij werkt op alle chakra’s en brengt de energie in lichaam, ziel en geest in balans. In een bepaald proces kan de Bergkristal andere stenen ondersteunen door hun werking te versterken, te verzachten of evenwicht te brengen naar gelang onze behoefte. Dit proces kunt u het beste onder deskundige leiding doen.

  

Vorm

Voor verschillende doeleinden heb ik verschillende vormen uitgezocht, soms plat, soms voller, soms langwerpig. Behalve praktische overwegingen heb ik me ook laten leiden door de symboliek en bijvoorbeeld hartvormig, niervormig of een bepaalde kleur uitgezocht.

 
De stenen zijn basaltstenen en komen uit zee, uit schone gebieden met vulkanen en een hoog energieniveau (Vortexen). Wie gevoelig is voor energie zal daarom ontdekken dat deze stenen een kracht van zichzelf hebben. Het zijn ook goede geleiders en doorgevers voor energie en versterken daardoor energetische kwaliteiten van de masseur. Deze stenen komen uit verschillende landen in Latijns Amerika. De plaatselijke bevolking verzamelt de stenen uit zee. Eb en vloed en het schuren van het zand zorgen ervoor dat de glad, rond en plat worden.De Edelstenen zijn met zorg getrommeld en uitgezocht. 

Stenen uit de Andes
Deze komen uit snel stromende rivieren en zijn mooie gladde stenen, gladder dan de zeestenen. Als deze stenen voor massage gebruikt worden, is minder olie nodig.  Hoewel basalt op plaatjes meestal zwart is, is dat in werkelijkheid niet zo. Verschillende grijstinten kunnen voorkomen, ook spikkels en zelfs roodachtige of groenachtige basaltstenen bestaan. Deze kleuren ontstaan bijvoorbeeld als er koper in de stenen aanwezig is. Natte of ingeoliede stenen worden zwart. 

Zelf gevonden stenen die aan deze eisen voldoen en die ik zelf mooi vind en goed voelen gebruik ik er ook bij. Door mijn eigen stenen toe te voegen aan de standaard set heb ik zeer persoonlijk materiaal samengesteld. Voor mij voelt dat goed en zo kan ik me ook afstemmen op de persoon die de massage krijgt.

Active Image

Beschrijving van de HotStones en Edelstenen

Warmte

De HotStone stenen verwarmen het lichaam plaatselijk. Het stimuleert processen en kan daarom ontgiften, ontspannen en bewust maken. Het veroorzaakt ook circulatie van vloeistoffen en transpiratie. Het gebruik van veel stenen verhoogt de lichaamstemperatuur, wat aangenaam en verwarmend kan zijn en bovengenoemde processen veroorzaakt.

Door de stenen op specifieke plaatsen te leggen kan het warmte effect ook doelbewust toegepast worden, bijvoorbeeld op chakra's, meridianen, koude-plekken, plaatsen die aandacht nodig hebben.Na de massage en nadat de warme stenen zijn neergelegd wordt u afgedekt met een badlaken. Om het lichaam heen leg ik dan kleine Bergkristalpuntjes voor de doorstroming. Daarna de Edelstenen op de chakra’s. Er zijn twee mogelijkheden die we van tevoren bespreken.Zo blijft u even liggen om alles goed door te laten werken.

Active Image  Active Image  Active Image  Active Image  Active Image

Gewicht

De stenen, zeker de grotere, veroorzaken een zekere druk. Bij het neerleggen van een steen wordt dit zodanig gedaan, dat de cliënt het bewust ervaart. Ook het wegnemen van de steen veroorzaakt een gewaarwording. Bij de massagetechniek kan dan met minder druk gewerkt worden en het gewicht en hardheid van de steen het werk laten doen.

Massage

De stenen gebruiken om te masseren. Je werkt dan met de warmte, bijvoorbeeld bij het strijken, de hardheid voor bijvoorbeeld wat diepere technieken, kortom een hele bijzondere gewaarwording. Ook worden de meridianen en drukpunten bewerkt. 

Speciale effecten

Een steen neerleggen en ronddraaien, trommelen op een steen, tikken met een steen op een andere, op de steen met de vingertoppen bewegingen maken zoals cirkels, tekenen op het lichaam met een warme steen.

Stenen verwarmen

Deze gaan in een speciaal daarvoor ontworpen apparaat. De warmte (47 graden) is thermostatisch geregeld en de stenen kunnen er overzichtelijk in gerangschikt worden. Doordat het een ‘au bain marie’ systeem is, worden de stenen gelijkmatig verwarmd.

De Massage

Er wordt heel langzaam gewerkt. Stenen hebben tijd nodig om warmte af te geven. Het is veel intenser dan gewone massage. Tussendoor kunt u aangeven of de temperatuur nog goed is. 

Stenen reinigen

Stenen kunnen gewoon vervuilen zowel door gebruik van olie en het contact met cliënten als energetisch. De Stenen worden na de sessie gereinigd met goede zeep en teenstenen met desinfecterende zeep. Ook worden de Stenen maandelijks energetisch reinigen, bijvoorbeeld een paar uur in zeezout gelegd of een nacht buiten op de aarde.

Active Image  Active Image  Active Image

Veel gestelde vragen

Hoelang blijven de stenen warm?
Grote stenen blijven langer warmer dan kleine stenen. Grote stenen die op het lichaam liggen en afgedekt worden blijven wel een half uur warm. Stenen waarmee je masseert koelen snel af, afhankelijk van de temperatuur van de cliënt de maat van je stenen, tussen 1 en 4 minuten

  

Hoeveel graden moeten de stenen zijn?
Tussen de 45 en 50 graden. Als je stenen op de huid legt en afdekt, iets koeler.

Hoelang gaan de stenen mee?
Ze zijn al duizenden jaren oud, als  ze niet kapot vallen overleven ze mij ruimschoots.

Contra-indicaties Alle contra-indicaties voor gewone massage  

  • Geen warme stenen op ontstekingen, bestraalde of verbrande huid, infecties
  • Geen HotStone massage bij koorts
  • Kort bij: diabetes, hoge en lage bloeddruk, hartklachten, burnout, hittegolf, zonnebrand
  • Reuma: meestal geen HotStone massage, hoewel sommige reumasoorten er goed tegen kunnen. 
  • Kanker: Er wordt vaak beweerd dat bij kanker niet gemasseerd mag worden. Revaliderende kankerpatiënten hebben door de ontgiftende werking echter vaak baat bij (HotStone) massage. Bij mijn behandelingen wordt alleen de rug behandeld. Overleg met een arts.

Het is dus belangrijk om van tevoren aan te geven wat uw klachten zijn.  

Olie Er wordt gebruik gemaakt van Etherisch olie. Deze wordt 200x zo snel opgenomen  door de warmte.

De soort hangt af van de klachten of de intentie waarvoor u de massage wilt.

Voor meer informatie klik hier

 Active Image  Active Image  Active Image   

                              

 
 
< Vorige   Volgende >
 
© 2018 Intuitie.com Helen Binkhorst