Praktijk Intuitie
Aurahealing, Bach Bloesem, Chakrahealing, Edelsteentherapie, Innerlijk Kindtherapie,
Kruidenleer, Reiki en Seichem, Spirituele ontwikkeling, Workshops/Cursussen
 
De rode Kristalengel PDF Afdrukken E-mail

 

Active Image

 

De rode Kristalengel

 

Er was eens … (ja zo beginnen alle sprookjes, dus ook deze laatste)  … een Kristalengel die Rode Jaspis heette….

 
 Active ImageHoe ze aan haar naam kwam, nou drie keer raden.. de kleur verraadde natuurlijk al heel veel. De Rode Jaspis is meestal helemaal rood, soms met spikkels van witte of zwarte adertjes.

Jaspis is het Griekse woord voor gespikkeld en dat zijn alle Jaspissen. Want je hebt heel veel verschillende kleuren en soorten, maar wij gaan het hier over de Rode Jaspis hebben

 

In de oudheid was Jaspis zelfs een van de meest kostbare stenen. Men vond Jaspis “de moeder van alle stenen”, Zij geeft wijsheid, kracht en liefde van de aarde..

Vroeger werden er veel amuletten van gemaakt en die droegen de mensen dan als beschermsteen. Vroeger dachten de oude Grieken dat bepaalde kristallen het weer konden beïnvloeden. Dat blijkt uit het gedicht Lithica uit de 4e eeuw.

 

 Active Image

 De genadige goden

verhoren de gebeden

van hen die gepolijste

grasgroene jaspis draagt;

zijn verdorde akkers

doordrenken ze met regen

met water drenken ze

zijn dorstige weiden

 

nou er kan veel gebeuren, maar je krijgt echt geen regen als je een Jaspis bij je draagt, in ieder geval niet meer dan anders.

 

De Rode Jaspis hoort bij de aarde en zorgt er dus voor dat jij ook wat beter contact met de aarde krijgt. Je zou bijvoorbeeld als oefening gaan liggen en leg dan de Jaspis op je zonnevlecht, dat is een handbreedte boven je navel en denk aan de aarde. Dan voel je vanzelf de band met de aarde komen, dus concentreer je op de vorm en de hardheid van de aarde. Als je afdwaal met je gedachten, moet je gewoon weer opnieuw beginnen. Als je het goed doet voel je je één met de moeder Aarde.

 

  Active Image   Active Image   Active Image 

Er gaat een verhaal dat er drakenbloed in de stenen zit. Daarom krijg je er zo veel kracht van. Je wordt er dus moedig, actiever en maar ook geduldig van.  

Als je een beetje last hebt van je spijsvertering dan neem je je Jaspis in je hand en draai er rondjes met de klok mee op je maag en dan zo naar benenden over je buik. Daardoor ontspant de maag zich en komt er wat opluchting.

 

Active Image

 

 

De Rode Jaspis brengt je wilskracht en brengt harmonie tussen je lijf en je geest. Ook voor mensen die vaak struikelen is het een goede steen. Die mensen denken meestal te veel en zweven daardoor een beetje, zij vergeten het contact met de aarde. Hij kan ook gedragen worden door mensen met eetproblemen.

 

 

 

ik voel mij diep geworteld in de aarde !

 

 Active Image

 

 

 

 

 

 

 
< Vorige   Volgende >
 
© 2017 Intuitie.com Helen Binkhorst