Praktijk Intuitie
Aurahealing, Bach Bloesem, Chakrahealing, Edelsteentherapie, Innerlijk Kindtherapie,
Kruidenleer, Reiki en Seichem, Spirituele ontwikkeling, Workshops/Cursussen
 
Fonoforese / Stemvorken PDF Afdrukken E-mail

Active Image

Kosmische stemvorken (fonoforese) 

 

Wat is fonoforese?

Fonoforese is het werken met hoorbare trillingsfrequenties, die door het zetten van de stemvorken op de meridianen, acupunctuurpunten, chakra’s, organen en spieren. Hierbij wordt de trillende stemvork precies op het juiste punt gezet en van daaruit gaat de vibratie en de klank het lichaam in, om het energie systeem te versterken, te harmoniseren en de innerlijke genezer aan te zetten. Er zijn wel 34 soorten stemvorken te gebruiken bij een behandeling, maar ik heb me afgestemd op de zeven belangrijkste Chakra’s en de daarbij behorende Edelstenen. Ik gebruik dus niet meer dan 8 tot 10 stemvorken.

 

 

 Active ImageOns zenuwstelsel reageert op trillingen van klank en kleur. Onze vijf zintuigen registreren dit veelal vanuit de Zonnevlecht, die direct verbonden is met het zenuwstelsel. Ieder mens heeft een harmonische trilling in zich, maar door omstandigheden van diverse aard kan dat uit balans zijn. Heling met geluid, vibratie en de kleur van de kristallen geeft een enorme bevrijding in je energielichaam en helpt deblokkeren. Er gebeurt tijdens de behandeling een stukje aurahealing. Doordat het aura een elektromagnetisch veld is dat rondom ons aanwezig is, werkt het op ons fysieke lichaam. Uw mentale, emotionele, spirituele en fysieke gezondheid hangt af hoe u in uw energie staat. Fonoforese kan weer balans brengen!

 

Hoe is het ontstaan?

De fascinatie van klanken in de therapie is een hele oud thema. In de laatste 10 tot 20 jaren hebben de klankschalen uit Tibet en India weer veel interesse in Europa opgeroepen. Stemvorken zijn in hun werkingsgebied preciezer. Hans Cousto heeft het pionierswerk gedaan met de stemvorken en kwam tot de ontdekking dat de trillingen een helende werking had op het menselijk lichaam. Inmiddels worden de stemvorken bij allerhande therapievormen ingezet, soms zelfs in de reguliere geneeskunde. Er zijn meerdere ontwikkelingen gaande betreffende klanktherapie. Stemvorken mag dan nog niet zo’n bekend fenomeen zijn, maar ze brengen een nieuwe vorm van heling met zich mee, waarbij vele mooie resultaten te behalen zijn.

 

Active Image 

Active Image 

Active Image 

 

 

Persoonlijk

Na veel experimenteren en leren vind ik een behandeling met de Stemvorken en de Edelstenen, behorende bij de 7 belangrijkste Chakra’s, een hele fijne behandeling. Hierbij worden ook wat meridianen behandeld. Voor de rest laat ik mij sturen door mijn intuïtie bij de behandeling die voor een ieder anders kan zijn. Stemvorken hebben effect op het gehele lichaam, van voeten tot kruin. De trillingen van de stemvorken herinneren het lichaam eraan wat de oorspronkelijke trilling is. Dat zorgt ervoor dat u dichter bij u zelf komt te staan en los kan laten wat overbodig is.

 

 

Waaruit bestaat de behandeling

Allereerst analyseer ik uw energiebalans door middel van een pendel boven de 7 belangrijkste Chakra’s. Op die manier kan ik vaststellen welke Chakra’s meer aandacht verdienen.

Een behandeling duurt ongeveer 40 minuten tot 1 uur en wordt gecombineerd met de Chakra Edelstenen. U kunt gekleed op de behandeltafel gaan liggen, mits de kleding niet al te dik is.

 

Prijs van de behandeling is; € 30.00 

 Active Image

 

Meer informatie

Soms voel je goed bij een soort muziek. Maar het gebeurt natuurlijk ook dat je op het ene moment behoefte hebt aan heel andere muziek dan op een ander moment. Muziek en klank hebben een enorme invloed op onze gesteldheid, want alles is trilling. Maar wist u dat klank ook daadwerkelijk kan genezen? Een nieuwe therapievorm die momenteel steeds meer in de belangstelling komt is ‘fonoforese’. Hierbij worden stemvorken gebruikt waarvan de frequenties zijn afgestemd op kosmische trillingen. Deze tonen blijken een zeer weldadige en helende werking te hebben.

 

Wereld van geluid

Alles is trilling. Gelukkig komt de wetenschap steeds meer tot deze conclusie. Als je zoals ik met Edelsteentherapie bezig bent, dan weet je al dat die vaste materie van Stenen ook uit trillingen. Het is eigenlijk een verrassend dat we de dingen om ons heen zien als vaste objecten. Een tafel als een tafel en een stoel als een stoel. Feitelijk bestaat die tafel of stoel uit trillende deeltjes! Trillingen kunnen wij als mens waarnemen op allerlei verschillende manieren. Dit is afhankelijk van de frequentie, dit is het aantal trillingen per seconde, dus hoe snel de deeltjes trillen. Als mens kunnen we trillingen horen tussen ongeveer 18 en 18.000 hertz.

 

Active Image Gelukkig is wat we kunnen horen maar een fractie van al het geluid dat bestaat. Je zou namelijk gek worden als je alles kon horen. Eigenlijk produceert iedere golfbeweging geluid, maar afhankelijk van onze zintuigen kunnen we dit al dan niet horen. Zo horen kinderen meer dan volwassenen, en sommige dieren hebben een totaal ander hoorbereik. Zo hoort een olifant hele lage tonen (tot ongeveer 10 hertz), en een walvis hele hoge (tot ongeveer 50.000 hertz). Het hondenfluitje dat wij niet horen, maar de hond wel is een goed voorbeeld

 

Misschien niet bij iedereen bekend, maar het oor is het eerste orgaan dat zich in een embryo volledig ontwikkelt en is al functioneel na vier maanden zwangerschap. Tijdens de zwangerschap is geluid een van de eerste dingen waar de embryo zich op richt. Het reageert met fysieke bewegingen om de oorsprong van het geluid te bepalen. Hierdoor ontwikkelt zich al heel vroeg een gevoel van ruimte, verhouding en balans

 

Voor het maken van een afspraak, stuur een mailtje naar   Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 

Active Image

 

 

 

 

 
< Vorige   Volgende >
 
© 2018 Intuitie.com Helen Binkhorst